Передплата 2024 «Добрий господар»

Кум Путіна залишається вдома

  • 12.10.2021, 23:29
  • 686

Суд обрав запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку

Кум Путіна залишається вдома
Кум Путіна залишається вдома

Напередодні йому оголосили про підозру в держзраді та фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу. Про це стало відомо із трансляції судового засідання, передає Главком.

«У задоволенні клопотання (прокуратури) відмовити. Застосувати щодо Медведчука запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши йому покидати дім цілодобово», — заявила головуюча суддя.

Запобіжний захід діятиме до 7 грудня 2021 року.

Прокурори просили суд арештувати Медведчука з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд гривень. Водночас адвокати виступали проти такого розміру застави, мотивуючи це тим, що всі фінансові ресурси Медведчука заблоковані через санкції РНБО.

Як відомо, Медведчук вже перебуває під домашнім арештом у справі про державну зраду, за якою йому загрожує 12 років в'язниці.

У новій справі Медведчука підозрюють у змові з українськими високопосадовцями для зриву контракту про постачання вугілля з Південної Африки на початку російської агресії. Також слідство вважає, що Медведчук брав участь в організації схеми контрабанди вугілля з ОРДЛО, в результаті якої проросійські терористи отримали понад 200 млн гривень.

Нагадаємо, Служба безпеки України опублікувала на своєму каналі у YouTube аудіозаписи, які, за версією слідства, засвідчують причетність нардепа від «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука до незаконних постачань вугілля з ОРДЛО на підконтрольну уряду територію України.

Схожі новини