Передплата 2024 «Добрий господар»

Півторарічній дитині діагностували поліомієліт: раніше батьки відмовились від вакцини

  • 07.10.2021, 16:35
  • 514

В Україні офіційно підтвердили параліч у 1,5 річної дитини з Рівненської області через поліомієліт

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я, батьки дитини свідомо відмовились від щеплень, передбачених медичними стандартами, через релігійні переконання.

Первинні ознаки хвороби проявилися 1 вересня, а через 2 дні дитина потрапила в лікарню з симптомами парезу ніг. Медики одразу запідозрили поліо — гострий в’ялий параліч — та провели обстеження.

Після підтвердження поліомієліту в області розпочала роботу команда епідеміологів та вірусологів Національного Центру громадського здоров’я, а також обласного Центру контролю та профілактики хвороб. Вони здійснюються першочергові роботи з реагування на епідзагрозу: шукають контактних осіб, збирають аналізи та вивчають обставини.

Чим небезпечна ця хвороба?

Поліомієліт — це гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше — через брудні руки, інфіковану їжу та воду.

Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована дитина і дорослий. Але найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти віком до п’яти років. Тому перше щеплення діти отримують у перші місяці життя. Єдиний шлях убезпечити себе та своїх дітей від наслідків цієї хвороби це вакцинація, оскільки специфічного лікування не існує.

Читайте також: Кліщі розповсюджують невідомий вірус

Схожі новини