Передплата 2024 «Добра кухня»

Любов до рідного краю – на полотнах

У Кременці діє виставка Ірини Остап «Магія рідного міста»

Любов до рідного краю – на полотнах
Любов до рідного краю – на полотнах

У Центрі культури і дозвілля Кременецької міської ради діє персональна виставка живописних полотен художниці Ірини Остап.
Перша виставка художніх творів під назвою «Зростання» була представлена у галереї «Печерській», що на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. І саме вона принесла визнання Ірині Остап у когорті художників України. А далі була перемога у міжнародному конкурсі «Тріада».

Ірина Остап настільки любить рідний край, що почала глибоко вивчати його історію. Тож хотіла поділитися своїми знаннями з іншими, і почала працювати екскурсоводом.

Історія рідного міста та Замкової гори зокрема пробудили у неї бажання висловлюватися не лише словами, а й фарбами. Любов до Кременця забурлила з новою силою та надихнула художницю повернутися до мольберта.

Серце художниці обирає м’які відтінки, фарби з легкістю лягають на полотно та ведуть за собою в історію кожного, хто бажає ближче познайомитись з унікальним та мальовничим Кременцем.

Довідка «ВЗ»

Ірина Остап народилася 17 квітня 1988 року у місті Кременець. Після закінчення школи вступила до Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу на факультет дизайну та паралельно до Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту ім. Тараса Шевченка на факультет іноземних мов. Навчалася у відомого на той час в Кременці художника Олега Вартабедяна. Під його творчим керівництвом вона створила полотна, які мають попит не лише на Україні, а й у Греції, Італії та Польщі.

Схожі новини