Передплата 2024 «Добрий господар»

Sotheby’s висунули звинувачення в допомозі ухиленню від податків

  • 04.10.2021, 15:55
  • 401

Аукціонний дім Sotheby’s звинувачують у допомозі колекціонерові в ухиленні від податків

Як повідомляє Your Art, за рішенням суду Sotheby’s повинен стати відповідачем за судовим позовом, порушеним прокуратурою Нью-Йорка за звинуваченням у шахрайстві. Sotheby’s звинувачують у тому, що вони допомагали колекціонерові ухилятися від сплати податків з продажів.

Йдеться про покупку клієнтом Sotheby’s робіт Жана-Мішеля Баскії, Аніша Капура та інших художників на загальну суму 27 мільйонів доларів.

За заявою генпрокурорки Летиції Джеймс, з 2010 по 2015 рік аукціонний будинок допомагав клієнтам отримувати підроблені сертифікати «перепродажу». У документах покупець позначався як артдилер, що давало йому право на податкові пільги. Зараз аукціонний будинок намагається довести, що таку махінацію вони використовували дуже рідко.

Летиція Джеймс відповідно до закону вимагає відшкодування збитків від Sotheby’s у потрійному розмірі, однак аукціонний будинок вважає доплату податку з продажів достатньою мірою.

«Незалежно від того, наскільки ви багаті, ви не стоїте вище закону. Ми з нетерпінням чекаємо можливості представити цю справу в суді», — каже Джеймс.

Натомість Sotheby’s заперечує всі звинувачення.

Читайте також: 40 млн $, отриманих від Коломойського через офшори

Схожі новини