Простий і смачний десерт з малиною
- 28.09.2021, 20:30
- 2 412
Вершковий десерт з малиною і лимоном - це ніжне поєднання малинового пюре та вершкового крему, яке смакуватиме і дітям, і дорослим
Вам знадобиться:
- Малина — 250 г.
- Вершки 10% - 200 мл.
- Вершки 33% - 200 мл.
- Лимонний сік — 100 мл.
- Яйця -3 штуки.
- Цукор — 100 г.
- Цукрова пудра — 4 столові ложки.
- Ванільний цукор — 1 пакетик (8 г).
- Желатин порошковий — 15 г.
- Кип'ячена вода кімнатної температури (для замочування желатину) — 5 столових ложок.
Для декорування:
- Темний шоколад, потертий на тертці — 2 столові ложки.
- Малина — 4 свіжі ягідки.
- Листочки м'яти — декілька штук.
Приготування:
- Малину подрібніть блендером, всипте цукрову пудру та перемішайте. Якщо вам не подобаються маленькі кісточки з малини, то відцідіть пюре через сито.
- Желатин замочіть у холодній кип'яченій воді на 20 хвилин.
- З лимону вичавте 100 мл соку.
- Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки поставте у холодильник.
- Жовтки збийте із цукром і ванільним цукром. Додайте 10% вершків та желатин, прогрійте суміш до повного розчинення желатину. Після цього в крем додайте сік лимону. Охолодіть масу та поставте в холодильник на 5−10 хвилин, доки крем не почне перетворюватися у желе (ледь-ледь гуснути).
- Білок та 33% вершків треба збити окремо до стійких піків. Коли крем у холодильнику почне перетворюватися у желе, підмішайте до нього білки. Потім додайте вершки та збийте крем на малих обертах міксером.
- Викладіть шарами крем та малинове пюре в креманки та на одну годину заховайте у холодильник.
- Перед тим, як подавати на стіл, задекоруйте десерт потертим шоколадом, листочками м'яти та ягідками малини.
Смачного!
Читайте також: Сезон малини: шість властивостей смачної ягоди, які вас здивують