Передплата 2024 «Добрий господар»

Простий і смачний десерт з малиною

  • 28.09.2021, 20:30
  • 2 412

Вершковий десерт з малиною і лимоном - це ніжне поєднання малинового пюре та вершкового крему, яке смакуватиме і дітям, і дорослим

Фото Все для дітей (Dityinfo.com)
Фото Все для дітей (Dityinfo.com)

Вам знадобиться:

  • Малина — 250 г.
  • Вершки 10% - 200 мл.
  • Вершки 33% - 200 мл.
  • Лимонний сік — 100 мл.
  • Яйця -3 штуки.
  • Цукор — 100 г.
  • Цукрова пудра — 4 столові ложки.
  • Ванільний цукор — 1 пакетик (8 г).
  • Желатин порошковий — 15 г.
  • Кип'ячена вода кімнатної температури (для замочування желатину) — 5 столових ложок.

Для декорування:

  • Темний шоколад, потертий на тертці — 2 столові ложки.
  • Малина — 4 свіжі ягідки.
  • Листочки м'яти — декілька штук.

Приготування:

  • Малину подрібніть блендером, всипте цукрову пудру та перемішайте. Якщо вам не подобаються маленькі кісточки з малини, то відцідіть пюре через сито.
  • Желатин замочіть у холодній кип'яченій воді на 20 хвилин.
  • З лимону вичавте 100 мл соку.
  • Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки поставте у холодильник.
  • Жовтки збийте із цукром і ванільним цукром. Додайте 10% вершків та желатин, прогрійте суміш до повного розчинення желатину. Після цього в крем додайте сік лимону. Охолодіть масу та поставте в холодильник на 5−10 хвилин, доки крем не почне перетворюватися у желе (ледь-ледь гуснути).
  • Білок та 33% вершків треба збити окремо до стійких піків. Коли крем у холодильнику почне перетворюватися у желе, підмішайте до нього білки. Потім додайте вершки та збийте крем на малих обертах міксером.
  • Викладіть шарами крем та малинове пюре в креманки та на одну годину заховайте у холодильник.
  • Перед тим, як подавати на стіл, задекоруйте десерт потертим шоколадом, листочками м'яти та ягідками малини.

Смачного!

Читайте також: Сезон малини: шість властивостей смачної ягоди, які вас здивують