Передплата 2024 «Добра кухня»

Можеш вакцинуватися, але не хочеш? За самоізоляцію тобі не заплатять

Найпізніше з початку листопада особам, не вакцинованим від COVID-19, уже не платитимуть компенсацій за втрату ними заробітків під час перебування на самоізоляції

Як повідомляє «Німецька хвиля», таке рішення прийняли на спеціальній конференції у Берліні міністри охорони здоров'я федеральних земель Німеччини.

«Це питання справедливості для тих, хто пройшов вакцинацію», — заявив після конференції міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан.

«Найпізніше з 1 листопада більше не повинно бути жодних компенсацій невакцинованим особам, які мусять пройти карантин як особи, що контактували з інфікованим, або після свого повернення з-за кордону, — наголосив міністр охорони здоров'я Баварії Клаус Голечек. — Це сигнал про те, що невакциновані люди також мусять взяти на себе відповідальність у боротьбі з пандемією коронавірусу. Той, хто відмовляється від вакцинації з якихось немедичних причин, не може очікувати, що суспільство компенсує йому втрату заробітку».

За інформацієї «Німецької хвилі», компенсацій за перебування на самоізоляції не втратять ті особи, які не можуть бути вакциновані від ковіду через наявність протипоказань (у такому випадку повинні надати відповідну медичну довідку).

Читайте також: Разумков повертається з самоізоляції зі словами: «Тест негативний, настрій позитивний»

Схожі новини