Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський виступив в ООН (фото, відео)

  • 23.09.2021, 08:15
  • 768

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, закликав «оживити» цю організацію та її статут

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Торкнувшись проблеми боротьби з пандемією коронавірусу, Зеленський зазначив, що Україна не чекала допомоги від інших, а сама допомагала у боротьбі з COVID-19, зокрема — скерувала медиків та необхідні засоби до Італії.

«Україна допомагала всім, хто потребував цього, в той час, коли світ забув, що пандемія — не назавжди, і всі держави колись знову зберуться тут. Але як вони тепер будуть дивитись одна одній в очі? Україні — не соромно. Вона має право сказати: хочемо „оживити“ ООН. Спочатку треба „оживити“ її статут».

Говорячи про нерівність під час розподілу вакцин, Президент зауважив:

«Ми грали у рівність і єдність, де одна справа ділити спільні цілі, інша — спільно ділити вакцини… Усі ми люди, усі ми в одному човні, але рятувальні шлюпки першими отримають пасажири першого класу».

За його словами, навряд чи хтось міг уявити, що колись знаряддям для дискримінації стануть ліки.

«У контексті постійних розмов про світову продовольчу кризу, цікаво — невже колись ми так само будемо ділити між собою хліб та воду?!» — резюмував Зеленський.

Читайте також: Зеленський заявив, що ООН допоможе Україні знайти рішення щодо Криму та Донбасу

Схожі новини