Передплата 2024 «Добрий господар»

Пандемія не допомогла планеті ,- ООН

  • 17.09.2021, 10:35
  • 591

Епідемія Covid-19 не змогла допомогти з порятунком планети від погодних змін

У цьому році обсяг викидів від викопного палива повернувся на колишній рівень, а важкі погодні умови вплинули на здоров'я і життя людей.

Організація Об’єднаних Націй констатувала, що темпи змін клімату на планеті не сповільнилися, незважаючи на пандемію коронавірусу, яка тимчасово загальмувала виробництво. Про це пише Reuters.

«У цьому році обсяг викидів від викопного палива повернувся на колишній рівень, а важкі погодні умови вплинули на здоров'я і життя людей», — сказав генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш.

Зазначається, що епідемія не змогла допомогти з порятунком планети від погодних змін і скоротити кількість шкідливих викидів в атмосферу.

Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) заявила, що такими темпами світ не зможе досягти мети, поставленої Паризькою угодою, про зниження середніх температур на 1,5 градуса Цельсія в порівнянні з доіндустріальним рівнем. Вчені повідомили, що з великою часткою ймовірності (40%), середня температура в найближчі п'ять років стане як мінімум на 1,5 градуса вище.

Проте, як додає Bloomberg, більше 70 країн досі не представили оновлені цільові показники, в тому числі Китай, найбільший в світі «вуглецевий» емітент. За заявою вчених з некомерційної організації Climate Action Tracker, Гамбія — єдина країна, яка провела досить ефективну кліматичну політику в рамках Паризького угоди.

Читайте також: Австрія не буде приймати біженців із Афганістану: заява​​​​​​​

Схожі новини