Передплата 2024 «Добрий господар»

Оголосили переможців Венеційського кінофестивалю

  • 12.09.2021, 09:15
  • 567

Завершився 78-й Венеційський кінофестиваль. Цьогоріч до програми фестивалю потрапили три кінострічки, які представляли Україну

Головну нагороду фестивалю — «Золотий лев» — отримав фільм «Подія» режисерки Одрі Діван.

Володаркою «Срібного лева» за найкращу режисуру стала Джейн Кемпіон за фільм «Сила собаки».

Гран-прі журі був відзначений фільм «Рука Бога» італійського режисера Паоло Соррентіно.

Найкращим актором і володарем «Кубка Вольпі» став Джон Аркілла за роль у стрічці «На роботі: зникла 8» (On the Job: The Missing 8) режисера Еріка Матті.

Найкращою акторкою стала Пенелопа Крус, яку також нагородили «Кубком Вольпі» за роль у фільмі «Паралельні матері» режисера Педро Альмодовара.

Премію імені Марчелло Мастроянні за найкращий дебют отримав актор Філіппо Скотті за фільм Соррентіно «Рука Бога».

Нагороду за найкращий сценарій отримала Меггі Джилленхол за фільм «Зникла донька».

Одразу трьома фільмами презентували Україну: «Відблиск» Валентина Васяновича, «Цензорка» Петера Керекеша та «Носоріг» Олега Сенцова.

Фільм 107 Mothers («Цензорка») словацького режисера Петера Керекеша отримав нагороду за найкращий сценарій у секції «Горизонти».

Цей фільм спільного виробництва Словаччини, Чехії та України. Стрічка розповідає історію молодої жінки Лесі, яку засудили до ув'язнення в одній із виправних установ Одеси.

Вона щойно народила первістка й потрапила у світ, населений лише жінками: ув'язненими, медсестрами та наглядачками, жінками різного віку, дружинами та вдовами, дочками, сестрами, вагітними та жінками з дітьми.

Світова прем'єра фільму «Носоріг» Олега Сенцова відбулась у межах програми «Горизонти». У цьому фільмі молодий чоловік на прізвисько «Носоріг» живе у 1990-х. Він згадує, як бандитизм зруйнував його життя та сім'ю. Стрічку створили у копродукції України, Польщі та Німеччини.

В основній програмі фестивалю показували фільм Валентина Васяновича «Відблиск». За сюжетом стрічки, лікар-доброволець після повернення з полону на війні намагається пристосуватися до нового життя.

Читайте також: На Львівщину знову завітає всесвітньовідомий кінорежисер Кшиштоф Зануссі

Схожі новини