Передплата 2024 «Добра кухня»

Досі не вакцинувалися? До вас іде міський голова!

"Коли ходжу від дверей до дверей, то переконаних антивакцинаторів майже не зустрічаю"

Як інформує італійське видання huffingtonpost. it, мер сицилійського містечка Кустоначі Джузеппе Морфіно особисто переконує його жителів щепитися від ковіду. «А ви вже вакцинувалися?» — запитує господарів мер, обходячи будинки.

Джузеппе Морфіно дуже стурбований, бо у тому регіоні острова Сицилія, де розташоване Кустоначі, наразі вакцинувалися менше 60% громадян. Цей показник нижчий від середнього по Італії. «Я готовий ходити від дверей до дверей, — заявив міський голова Кустоначі. — Як мер і лікар хочу зрозуміти, чому частина жителів міста досі не вакцинувалася».

Острів Сицилія займає останнє місце серед регіонів Італії за кількістю щеплених від ковіду. Через збільшення кількості госпіталізацій Сицилія стала єдиним італійським регіоном, який нещодавно перевели із «зеленої» до «жовтої» карантинної зони. На острові посилили обмеження, зокрема, там знову треба носити маски на вулиці.

Мер Кустоначі розпочав особисту агітацію після того, як це розташоване поблизу Трапані містечко, де близько 4 тисяч жителів, потрапило у зону ризику — через меншу кількість вакцинованих і зростання кількості інфікованих.

«Чимало жителів Кустоначі є моїми пацієнтами, тож у нас встановилися довірливі стосунки», — розповів Морфіно. За його словами, оригінальна агітаційна кампанія уже дає результат: багато хто вирішив вакцинуватися.

«У нас було 57% вакцинованих, — каже міський голова Кустоначі. — Зараз хочемо досягти рівня у 65%».

«Коли ходжу від дверей до дверей, то переконаних антивакцинаторів майже не зустрічаю, — розповів Джузеппе Морфіно про свої розмови з виборцями й пацієнтами. — Радше можна говорити про страх. Я спілкувався з людьми, які були налякані й дезорієнтовані. Насамперед через фейкові новини про побічні ефекти вакцинації від коронавірусу. Такої інформації у соціальних мережах зараз повно».

Читайте також: Новий симптом коронавірусу

Схожі новини