Передплата 2024 «Добрий господар»

Чубаров: Наріману Джелялову загрожує до 15 років ув'язнення

  • 05.09.2021, 18:55
  • 487

Затриманому окупантами заступнику голови Меджлісу Джелялову загрожує 15 років в'язниці

Про це Чубаров повідомив у facebook.

«Після того, як шантаж і ультиматуми, що застосовувалися Кремлем напередодні інавгураційного саміту Кримської платформи, з тріском провалилися, Москва приступила до виконання погроз щодо її учасників. Показові помсту і розправу вирішили розпочати з кримських татар, оскільки вони і так є заручниками в умовах тимчасово окупованого РФ Криму», — написав Чубаров.

Він підкреслив, що масові обшуки і затримання, проведені 3−4 вересня, російські окупанти вирішили закамуфлювати під диверсію, нібито здійснену групою кримських татар за посередництва першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

За його словами, Джелялову російські окупанти висунули підозру у вчиненні ним злочину, що підпадає під дію частини 1 статті 281 «Диверсія» КК РФ та передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років

«Зрозуміло, що інкримінування Наріману Джелялову „терористичної“ статті, разом з розправою за його принципову, чесну і незламну позицію, яка він відкрито відстоює протягом всього періоду російської окупації Криму, має також на меті чергову спробу Кремля дискредитувати представницький орган корінного кримськотатарського народу — Меджліс», — переконаний Чубаров.

Він додав, що крім Нарімана Джелялова, як випливає з відомостей, що надходять з Криму, підозри за статтею 281 «Диверсія» КК РФ також пред'явлені двоюрідним братам Ахтемову Азізу і Ахтемову Асану.

Читайте також: Окупанти вивезли заступника голови Меджлісу

Схожі новини