Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Депутати “ЄС” відвідали політв‘язнів Банкової

  • 04.09.2021, 10:40
  • 538

Правове свавілля у справі “Кузні на Рибальському” триває

Про це повідомили журналістам народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко і Ахтем Чийгоз, які побували в Лук’янівському СІЗО.

За словами співголови фракції «Європейська Солідарність» Ірини Геращенко, влада грубо порушує базові права людей на правосуддя.

«Скаржаться і адвокати, й родичи, що по суті заблоковано доступ до правосуддя. Не з’являються прокурори на суди, тим самим зволікають у розгляді справи. Абсолютно неадекватна застава — 500 мільйонів гривень. За що? За те, що люди в перші, найважчі роки війни взяли на себе відповідальність за розбудову українського флоту. Сьогодні їм відмовляють в апеляції — просто не привозять до апеляційного суду. І все це схоже на тортури, на катування. Не на правосуддя, а на кривосуддя, на фальсифікацію, а не на процес», — сказала Геращенко.

«До жодного з них жодного разу за ці два місяці не прийшов слідчій. Немає потреби вести ці слідчі дії, проводити якесь розслідування. Є потреба писати папірці, приколювати до папочки „сфальсифіковано“. І це почув тільки що представник Офісу Уповноваженої Денісової», — додала Геращенко.

Також народна депутатка зазначила, що генерал Павловський як військовий не скаржиться на свій стан, але неозброєним оком видно, що в нього є суттєві проблеми зі здоров’ям і він потребує медичної допомоги.

«Генерал Павловський має поранення, так само має проблеми із здоров’ям. І це ненормально, коли людина не отримувала першої медичної допомоги. Він генерал, ніколи не буде скаржитися. Люди, які є генералами, військовими, уміють брати на себе відповідальність на війні, вони і в тюрмі тримаються дуже гідно. Не скаржаться, з розумінням ставляться до того, що цей процес є абсолютно політичним», — підкреслила Ірина Геращенко.

«Люди, які відновлювали армію, відновлювали флот, вкрадений окупантом в Криму — їх сьогодні утримують у слідчому ізоляторі. Тому що комусь дуже хочеться хоч щось „нарити“ на тих, хто створював українську армію. Це абсолютна ганьба. Коли приходиш на ці судилища і бачиш, як прокурори ховають очі, а тут сидять генерали, які не ховають очі, які себе гідно поводять і в тюрмі. Це дві України, дві дуже великі різниці між тими, за ким правда, і тими, хто виконує замовлення з Банкової», — додала депутатка.

«Це ненормально коли владі треба зосередитись на боротьбі з режимом Путіна, а вони шукають ворогів всередині країни серед тих, хто випустив катери і взяв їх на озброєння української армії», — додала народна депутатка.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», колишній політв’язень окупантів у Криму Ахтем Чийгоз наголосив — не можливо пояснити, як влада України може переслідувати українських захисників.

«Коли тебе окупаційна влада, твій ворог, ворог твоєї держави кидає за грати і вважає супротив ворогу злочином — це зрозуміло. А коли твоя влада України кидає за грати офіцерів і вважає злочином захист твоєї держави — це ганьба. Все що я побачив, їм сказав, що це швидко завершиться і вони чекають на допомогу з боку українців, на підтримку. Вони кажуть — правда за нами і ми переможемо», — підкреслив Чийгоз.

Читайте також: Народні депутати та учасники війни готові взяти генерала Павловського на поруки

Схожі новини