Передплата 2024 «Добра кухня»

Вчителі щепляться активно...

Про це каже начальниця Львівського міського управління освіти Зоряна Довганик

«Ми попросили керівників шкіл і дошкільних закладів зібрати інформацію про вакцинацію вчителів та вихователів, — розповіла „ВЗ“ начальниця міського управління освіти Зоряна Довганик. — Коли педагоги повернуться до шкіл і садочків, зможемо отримати детальнішу інформацію. Це буде наступного тижня».

«Облік вакцинованих веде управління охорони здоров’я, — зауважила Зоряна Довга­ник. — Ми отримали постанову головного санітарного лікаря України. Там, зокрема, сказано таке: «Якщо у школі менше 80% вакцинованих учителів, то вони переходять на дистанційне на­вчання (це стається тоді, коли в регіоні змінюється «зелений» рівень епідемічної небезпеки на більш ризикований, напри­клад, «жовтий». — Авт.). Але ви­моги щодо обов’язкової вак­цинації учителів у цій постанові немає».

Керівниця міського управ­ління освіти розповіла, що впродовж літа у школах діяли Центри вакцинації, тому вчите­лі мали можливість без пере­шкод вакцинуватися. «У Цен­три вакцинації, що діяли при школах протягом літа, прихо­дили по 100−150 осіб і навіть більше, — розповіла чиновниця. — У навчальні заклади виїжджа­ли спеціальні медичні брига­ди. У серпні масово відбувала­ся вакцинація у Личаківському та Сихівському районах. Інші райони вакцинувалися раніше. Коли зберемо копії паспор­тів вакцинації у вчителів, буде­мо мати чітку картину. Те, що я чую з розмов, — у всіх школах педагоги вакцинуються більш-менш рівномірно».

Читайте також: «Для медиків вакцинація від COVID-19 має бути обов’язковою»

Схожі новини