Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До грудня від коронавірусу помруть ще понад 200 тисяч європейців, - ВООЗ

  • 30.08.2021, 17:45
  • 628

Менше охоплення вакцинацією і штам «Дельта» можуть призвести до зростання смертності від коронавірусу в Європі

Фото 5 канал
Фото 5 канал

Директор європейського регіонального бюро Всесвітньої організації здоров’я Ханс Клюге повідомив, що, за прогнозами ВООЗ, до грудня коронавірус може забрати життя у ще 236 тисяч мешканців Європи.

«Минулого тижня смертність в європейському регіоні зросла на 11%. До 1 грудня ми очікуємо ще 236 тисяч смертей», — сказав Ханс Клюге і додав, що коронавірус за час пандемії забрав 1,3 млн життів у Європі.

Ханс Клюге, пише The Guardian, називає дві причини зростання смертності від коронавірусу у Європі. Перша — це зменшення темпів вакцинації, що лише за минулі 6 тижнів впали на 14% через або недоступність вакцини, або сумніви людей у дієвості вакцинації. Зараз у Європі від коронавірусу повністю вакциновано приблизно половину мешканців, проте у країнах Європи із низьким доходом цей показник сягає 6%, а деякі країни спромоглися вакцинувати лише одного медика із 10.

Друга причина зростання смертності від коронавірусу в Європі, за словами регіонального керівника ВООЗ, це поширення штаму коронавірусу «Дельта», що є більш заразним, на фоні послаблення карантинних обмежень та сезону літніх відпусток.

Читайте також: ВООЗ прогнозує нову пандемію

Схожі новини