Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ляшко розповів про колективний імунітет від COVID-19

  • 28.08.2021, 12:35
  • 632

Ляшко заявив, що в Україні щеплено 15% населення

Станом на сьогодні в Україні від коронавірусу щеплено в середньому 15% дорослого населення. Цього недостатньо для створення колективного імунітету від COVID-19.

Про це на брифінгу 28 серпня повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє Суспільне.

«Ми сьогодні провакцинували в середньому десь 15% дорослого населення. Цього недостатньо, щоб створити колективний імунітет і запобігти колапсу системи охорони здоров’я», — сказав міністр.

За його даними, станом на 28 серпня в Україні проведено 8 800 тисяч щеплень, тому обіцянка зробити 10 мільйонів щеплень буде, ймовірно, виконана з тижневим запізненням. Ляшко також зауважив, що кількість щеплень від коронавірусу в Україні досить низька, «щоб ми могли впевнено дивитися в осінньо-зимовий період, коли збільшується кількість випадків на грип і грипоподібні захворювання і потенційно може бути спалах коронавірусної хвороби». Очільник МОЗ також додав, що вакцина проти коронавірусу в країні є — це понад 11 мільйонів доз.

Говорячи про підготовку системи охорони здоров'я до чергового сплеску захворюваності на COVID-19, Ляшко нагадав, що уряд виділив три субвенції для забезпечення підведення кисню до 80% ліжок, які визначені для госпіталізації хворих.

«До кожного ліжка повинно приходити потужність щонайменше шість літрів на хвилину. Було закуплено близько 16 тисяч кисневих концентраторів, які передані в центри первинної медико-санітарної допомоги, для того, щоб сімейні лікарі могли надавати ці кисневі концентратори людям, які не потребують госпіталізації або які вже після госпіталізації потребуватимуть кисневої терапії», — поінформував міністр.

Крім того, за його даними, ЄС та НАТО надали Україні близько 20 мільйонів масок і понад 7 мільйонів респіраторів для захисту медпрацівників.

Читайте також: Коли буде відомо, чи ефективна третя доза вакцини від коронавірусу

Схожі новини