Передплата 2024 «Добра кухня»

У вересні Україна отримає понад 6 мільйонів доз вакцини, - міністр

  • 23.08.2021, 16:45
  • 744

У вересні до України прибуде ще щонайменше 6,5 мільйонів доз вакцин проти COVID-19. Також партію вакцини очікують наприкінці серпня

Про це під час виступу на саміті «Кримської платформи» у Києві заявив очільник Міністерства охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Вакцини продовжують надходити. У серпні будуть ще постачання. У вересні щонайменше 6,5 мільйонів доз вакцини надійде», — поінформував Ляшко.

Він зауважив, що країна отримала вже 18, 5 мільйонів доз препаратів. Натепер у пунктах щеплення, центрах масової вакцинації та в мобільних бригадах є близько 9,5 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу.

Ляшко також зазначив, що в Україні спостерігається поступове зростання захворюваності на COVID-19. Глава МОЗ наголосив, що в Україні та країнах Євросоюзу динаміка зростання кількості випадків захворювання на COVID-19 відрізняється.

Очільник МОЗ навів у приклад Нідерланди, де «буквально за три-чотири дні» кількість випадків інфікування з 200−300 зросла до 10 000, протрималася три тижні і вже спадає.

«Тому, якщо зважати на цю динаміку, і на те, що це інші штами, ми можемо говорити про більше зростання кількості випадків саме в осінньо-зимовий період. Оскільки для грипу, грипоподібних захворювань для України найбільш характерне зростання — це середина жовтня, листопад і початок грудня. Потім друга хвиля — це лютий-березень», — сказав Ляшко.

За його словами, зараз система охорони здоров’я готується, щоб дати «адекватну відповідь на можливий сплеск захворюваності».

Читайте також: Три дози вакцини Pfizer вчетверо ефективніші, ніж дві, — МОЗ Ізраїлю