Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Петро Порошенко на високому рівні спілкувався англійською на міжнародних самітах, у Конгресі США й у ООН

  • 20.08.2021, 18:53
  • 802

П’ятий президент України, лідер “Європейської Солідарності” завжди послуговувався англійською на високому рівні

Англійська Порошенка — здебільшого граматично й лексично правильна, однак із доволі відчутним акцентом. Головне — достатньо впевнена: поки що він єдиний з українських президентів, хто давав інтерв’ю іноземним медіа виключно англійською. Про це пише Прямий.

Бувши випускником Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Порошенко добре володіє не лише англійською, але й знає болгарську, румунську і польську.

Так, виступаючи на засіданні ПАРЄ у 2017 році, Порошенко розповідав: «Коли я почав працювати в Києві з польськими колегами, то rozumiem wszystko po polsku, I speak English fluently, спокойно и комфортно разговариваю по-русски, розмовляю українською».

На посаді президента він чимало уваги приділяв просвітницькій роботі, спонукав, щоб англійську вчили більше українців, зокрема тих, хто претендує на високі посади.

Президент задає мовні тренди, хоча б трохи. Володіння першими особами держави іноземними мовами сприяє відчуттю гордості і за Україну, і за свого президента. Тому певна внутрішня мотивація наслідувати цей приклад і теж розвиватися для кожної людини у своїй сфері й мові — це важливо. Якщо президент вільно володіє англійською, французькою чи ще якоюсь іноземною мовою, то це показник того, що людина поважає ті країни, культури й міжнародних партнерів, з якими спілкується їхньою мовою", — цитує видання дипломатку та перекладачку Євгенію Габер.

Читайте також: Порошенко очолив рейтинг державних діячів, які зробили найбільше для України, — опитування

Схожі новини