Передплата 2024 «Добра кухня»

Вакцинованим від коронавірусу колотимуть третю дозу

  • 19.08.2021, 09:15
  • 625

У США третю дозу препарату пропонуватимуть тим, хто отримав дві дози щонайменше вісім місяців тому

Фото Medicīnas centrs ARS
Фото Medicīnas centrs ARS

З 20 вересня у США будуть пропонувати третю — прискорювальну або ж бустерну (від англ. Booster — прискорювач, підсилювач) вакцини від Covid-19.

Таке рішення американські чиновники пояснили дослідженнями, які свідчать про зниження ефективності від попередніх щеплень у міру зростання інфікувань штамом «Дельта», повідомила агенція Reuters.

Третій укол запропонують американцям, які отримали щеплення двома дозами вакцин від компаній Moderna або Pfizer щонайменше вісім місяців тому. Людям, яких щепили вакциною Janssen виробництва компанії Johnson & Johnson, найімовірніше, буде потрібна ревакцинація.

Право на якнайшвидше отримання третьої дози матимуть люди, які були повністю вакциновані спочатку — медики, мешканці будинків престарілих та інші літні люди.

Уряд США планує безкоштовно роздати 100 млн бустерних вакцин приблизно в 80 тисячах населених пунктів. Президент США Джо Байден назвав бустерну дозу вакцини від коронавірусу найкращим захистом від нових штамів коронавірусу, які можуть виникнути.

Разом з тим у Всесвітній організації охорони здоров’я наразі не впевнені в тому, що бустерна доза є необхідною. Там вважають, що перед введенням бустерних доз повністю щепленим необхідно провакцинувати найвразливіші категорії населення у всьому світі.

Читайте також: В Україні офіційно визнали вакцину Janssen

Схожі новини