Передплата 2024 «Добра кухня»

В аеропорту Кабула загинуло п’ятеро людей (відео)

  • 16.08.2021, 12:15
  • 951

Американські військові зараз контролюють повітряний рух на аеродромі для забезпечення евакуації громадян США та країн-союзників

Щонайменше п'ятеро людей загинули в понеділок, коли сотні людей намагалися силоміць проникнути в літаки, що вилітали з афганської столиці після того, як угруповання «Талібан» взяло під контроль Кабул.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на очевидців, передає Укрінформ.

За інформацією одного з очевидців, він побачив, як тіла п’яти жертв вантажили в автомобіль. При цьому інший очевидець повідомляє про те, що поки немає точної інформації про те, за яких саме обставин загинули люди.

У посольстві США в Кабулі раніше заявили, що аеропорт афганської столиці у неділю піддався обстрілу. Пізніше американські чиновники підтвердили, що вистріли здійснили військові США, для того, щоб «розрядити хаос» в Міжнародному аеропорту Кабула імені Хаміда Карзая.

Як пише ВВС, з'явилося кілька відео того, як люди вибігають на злітно-посадкову смугу аеропорту і намагаються сісти в літаки.

Є повідомлення про те, що рейси США, які вивозять дипломатичний персонал з країни, мають пріоритет, що викликає гнів у афганців і призводить до ще більшого хаосу та плутанини.

Великі авіалінії змінюють маршрути польотів, щоб обійти повітряний простір Афганістану після того, як Талібан взяв під контроль президентський палац у Кабулі. Представник НАТО заявив, що всі комерційні рейси з аеропорту Кабула були припинені, зараз там працюють лише військові літаки.

Читайте також: В Афганістані обстріляли аеропорт. Люди масово покидають країну (відео)

Схожі новини