Передплата 2024 «Добрий господар»

Головний симптом інфікування коронавірусом у вакцинованих

  • 15.08.2021, 14:45
  • 918

Дослідники з Великої Британії встановили, що часте чхання є одним з головних симптомів інфікування COVID-19 у тих, хто зробив щеплення від коронавірусу

Фото aa.com.tr
Фото aa.com.tr

Такий висновок науковці зробили під час наймасштабнішого у світі дослідження симптомів COVID-19, який триває на базі додатку ZOE COVID Symptom Stud, йдеться у пресрелізі, опублікованому на сайті додатку.

Цей симптом проявляється виключно у тих, хто щепився проти COVID-19. Згідно із заявою представника групи дослідників, саме чхання саме не симптом коронавірусу, і найчастіше воно є ознакою алергії або застуди.

«Попри те, що багато людей з COVID-19 можуть чхати, це все ж не точний симптом, тому що чхання дуже поширене, особливо в теплі місяці, коли люди можуть відчувати сінну лихоманку», — йдеться в дослідженні.

Однак, зібрані в додатку дані свідчать, що саме серед тих, хто вакцинувався та згодом отримав позитивний тест на COVID-19, цей симптом з’являється найчастіше.

«Це підтверджує те, що часте чхання без пояснення причин після вакцинації може бути ознакою COVID-19. Але важливо пам’ятати, що зв’язок між чханням і COVID-19 не надто сильний, тому людина повинна уважно стежити за іншими 20 симптомами хвороби, незалежно від того, вакцинована вона чи ні «, — зазначили дослідники.

Читайте також: Відомо, яка область в Україні лідирує за рівнем захворюваності на коронавірус

Схожі новини