Передплата 2024 «Добра кухня»

Поліція відкрила кримінальну справу через побиття журналіста під ОПУ

  • 15.08.2021, 13:15
  • 540

Правоохоронці відкрили кримінальну справу через побиття фотокореспондента видання “Букви” Олександра Кужельного після акції “Зупинимо капітуляцію”, яка відбулася під Офісом президента в суботу, 14 серпня

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції Києва.

Із заявою про побиття до Печерського управління поліції звернувся сам журналіст. Він розповів поліцейським, що під час акції в урядовому кварталі невідомі особи нанесли йому тілесні ушкодження.

«За фактом нанесення тілесних ушкоджень журналісту на столичному Печерську відкрито кримінальне провадження… Працівники поліції встановлюють усі обставини інциденту, а також свідків та очевидців події», — йдеться повідомленні пресслужби Нацполіції.

Також зазначено, що відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345−1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Напад на кореспондента видання «Букви» Олександра Кужельного було скоєно після акції «Зупинимо капітуляцію», яка відбулася під Офісом президента. Нападники фільмували все, що відбувається, і згодом опублікували відеозапис нападу.

Читайте також: Сутички на Банковій: восьмеро людей постраждали (відео)

Схожі новини

Читайте також

12.03.2024

Віталій Портников: «Мені цікаво спілкуватися з тими, хто розвивається інакше, ніж я»

Це друга частина розмови з відомим журналістом, публіцистом, пись­менником Віталієм Портниковим на Ютюб-каналі головного редактора «Високого Замку» Наталії Балюк «Ба­лючі теми». Перша частина, присвя­чена другій річниці великої війни, була надрукована в одному з попередніх тижневиків. Ця частина присвячена самому Віталію. Розмова вийшла легка і невимушена…