Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міністр освіти розповів, яким буде навчання за найгіршого сценарію з коронавірусом

  • 13.08.2021, 14:35
  • 1 477

Сергій Шкарлет переконаний, що учні початкової школи точно ходитимуть до школи

Навіть при високому рівні захворюваності учні початкової школи та інклюзивно-ресурсних центрів повинні ходити до школи. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Маючи півторарічний досвід роботи в умовах і карантину, і жорсткого локдауну, міністерство напрацювало принаймні три варіанти початку нового навчального року. Все в будь-якому випадку залежить від нас з вами, від того, чи дотримуємося карантинних норм, гігієни, дистанції, чи користуємося засобами індивідуального захисту. Усі ці сценарії прописані у постанові Кабміну № 1236 (від 9 грудня 2020 року). Єдине, ми трохи міксуємо всі ці варіанти», — сказав чиновник.

МОН розраховує на те, що вересень-жовтень не принесе спалаху коронавірусної інфекції і сезонних захворювань, оскільки на вулиці буде ще досить тепло.

«Хіба що штам „дельта“, який зараз поширюється, може вплинути на ситуацію. Найбільш сприятливий сценарій — зелена карантинна зона на карті України. За цих умов заклади освіти працюватимуть у звичайному режимі. Лише в окремих регіонах за рішеннями педрад деякі школи можуть перевести на дистанційну форму навчання, якщо у них будуть спалахи захворювань», — уточнив Шкарлет.

Навіть за умов високого рівня захворюваності Міносвіти наполягатиме, щоби 1−4 класи, тобто початкова школа і спеціальні заклади — інклюзивно-ресурсні центри, працювали у звичайному режимі.

«При цьому зміни до вищезгаданої постанови передбачають, що має бути 80% вакцинованих у науково-педагогічних колективах», — наголосив міністр.

У випадку, якщо за рівнем захворюваності країна перебуватиме у жовтій та помаранчевій зонах, місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) чи педради можуть переводити навчання у змішану або дистанційну форму.

«Показник у 80% вакцинованих вчителів дозволятиме навчальному закладу, навіть за перебування у жовтій або помаранчевій зонах, працювати повністю в звичайному режимі», — наголосив Шкарлет.

Читайте також: В Івано-Франківську освітянам даватимуть премію за вакцинацію від коронавірусу

Схожі новини