Передплата 2024 «Добра кухня»

Геннадій Москаль як адвокат захищав колишнього очільника київського «Беркута»

  • 13.08.2021, 13:15
  • 679

Геннадій Москаль захищав як адвокат екскерівника київського "Беркута" Володимира Александрова у справі силового розгону активістів у лютому 2013

Про це в Facebook повідомила журналістка Аліна Кондратенко, передає LB.ua.

«Геннадій Москаль захищає (як адвокат) колишнього керівника „беркута“ Володимира Александрова», — зазначила Кондратенко.

На сторінці «Автомайдану» в Twitter додали, що Александров звільнився з «Беркута» ще до початку Революції Гідності.

«Та це не заважало йому підтримувати затриманих за розстріли мітингувальників. Москаль ж після Майдану був головою ТСК Верховної Ради, яка розслідувала обставини розстрілів демонстрантів у Києві 18−20 лютого», — зазначили в спільноті.

Александров є обвинувачуваним у справі про побиття та затримання активістів на акції біля Гостинного двору в лютому 2013 року. Тоді затримали 41 активіста, 11 людей були травмовані. Він обвинувачується в умисному нанесенні побоїв та перешкоджанні проведенню мітингів.

Згідно з даними Національної асоціації адвокатів України, Москаль має адвокатську ліцензію з 1997 року. Право на зайняття адвокатською діяльністю було зупинено в 2013 році та відновлено в 2019.

Читайте також: Екскомандиру Беркуту оголошено підозру за організацію терористичного акту та вбивств мітингувальників на Майдані

Схожі новини