Передплата 2024 ВЗ

«Хто він для мене такий?» Лукашенко прокоментував загибель Шишова

  • 09.08.2021, 14:55
  • 713

Олександр Лукашенко заперечив свою причетність до смерті Віталія Шишова

Про це Лукашенко заявив під час прямої лінії, відповідаючи на запитання української журналістки Діани Панченко, передає Бабель.

«Хто він такий для мене і для Білорусі взагалі? Ну добре, я президент, я міг би його не знати, але я впевнений, що в цьому залі тільки 3—4 людини його і знали. Він для нас був просто ніхто. Ну який божевільний візьме в Білорусі й піде його там вішати, ну хіба розбірки там якісь. Ну навіщо? Елементарно: ну повісили одного, завтра буде такий же інший. Всіх же не перевішаєш. Це дурість», — сказав Лукашенко.

Лукашенко вимагає надати докази причетності до цієї справи білоруських спецслужб чи його самого.

«Він перебував в Україні. Його підтримували спецслужби України. Ви ж знаєте, чим вони займалися. Він був на вашій території. Він повісився або його повісили на вашій території. Ви, будь ласка, займайтеся, і дайте нам відповіді: хто і як повісив громадянина Білорусі. Ми ж не нагнітали навколо цього ситуацію. Ні, а ваші високопосадовці одразу почали кивати на Білорусь», — додав він.

На думку Лукашенка, в Білорусі є з ким розібратися і без Шишова.

«Треба розбиратися, а якщо ви нам дорікнули: факти на стіл. Факти на стіл — коли там був Лукашенко, з якою мотузкою він туди приїхав, навіщо він його повісив? Факти на стіл, що ж ви мені закидаєте? Вбивцю знайшли! У нас вистачає і без Шишова, з ким треба розбиратися, але ми ні на кого поки що пальцем не показали», — сказав він.

Читайте також: Олександр Лукашенко заявив, що Україна перекидає бойовиків до Білорусі

Схожі новини