Передплата 2024 «Добрий господар»

Перед візитом Зеленського у США Кулеба і Єрмак зустрілися з Блінкеном та сенаторами

  • 06.08.2021, 11:45
  • 480

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Вашингтоні мали зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном щодо підготовки візиту президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться у заяві на сайті ОП.

«Співрозмовники зазначили, що зустріч лідерів України та США, яка запланована на 30 серпня, стане черговим кроком у зміцненні стратегічного партнерства між двома державами. Окремо сторони обговорили подальший розвиток українсько-американського партнерства в безпековій та військово-технічній сферах», — йдеться у повідомленні.

Також під час зустрічі акцентували на ситуації на Донбасі та спільних зусиллях з протидії збройній агресії Росії проти України.

Крім того, представники України та США обговорили питання енергетичної безпеки України та регіону в цілому.

«Торкнулися співрозмовники й теми реалізації реформ в Україні. Зокрема, під час розмови було відзначено прогрес нашої країни в очищенні судової системи і боротьбі з корупцією», — зазначили в ОП.

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що також відбулися зустрічі в Конгресі з членами українського кокусу — впливовими сенаторами Джин Шахін, Крісом Мерфі, Джимом Рішем, Роджером Вікером, Бобом Менендесом, Бенджаміном Кардіним та конгресменом Бредом Шерманом.

Окремо Кулеба та Єрмак зустрілися з представниками провідних інформаційно-аналітичних центрів Вашингтона.

Читайте також: Врятувати нерядового Зеленського. Викрадення Чауса як елемент Вагнергейту

Схожі новини