Передплата 2024 ВЗ

У ВООЗ заявили: коштів на боротьбу з коронавірусом не вистачає

  • 04.08.2021, 08:35
  • 1 103

Всесвітній організації охорони здоров’я не вистачає грошей на боротьбу з пандемією. На необхідні закупи найближчим часом потрібно 11,5 млрд доларів

Про це повідомляє Главком.

Через поширення штаму коронавірусу «Дельта», організації потрібно 11,5 млрд доларів на закупівлю тестів, кисню, масок, вакцин.

Велика частина грошей, запитуваних у партнерів ВООЗ, необхідна для бідніших країн. Четверта частина цих коштів повинна піти на закупівлю сотень мільйонів доз вакцин. Про це йдеться в документі ВООЗ.

«Програма, створена на початку пандемії, як і раніше, сильно недофінансована, і її координатори тепер визнають, що вона залишиться такою ж, оскільки багато урядів прагнуть задовольнити глобальні потреби Covid-19 «по-іншому», — сказав офіційний представник ACT-A.

Загальний обсяг запитів на фінансування скоротився майже на 5 мільярдів доларів. Але для цього як і раніше потрібно 16,8 мільярда доларів і 7,7 мільярда доларів треба терміново.

ВООЗ закликає виділити додатково 3,8 млрд доларів, крім 7,7 млрд доларів на придбання 760 мільйонів доз вакцини проти Covid-19, які будуть доставлені в наступному році.

«Ці варіанти покупки повинні бути реалізовані в найближчі місяці, інакше дози вакцини будуть втрачені», — попереджає ВООЗ в документі.

Читайте також: Ризик інсульту особливо високий у перші тижні після зараження коронавірусом, — медики

Схожі новини