Передплата 2024 «Добрий господар»

Рух Опору Капітуляції: «Історія з Чаусом – це невеселий комікс з «хлопчиком в трусиках»

  • 03.08.2021, 11:55
  • 588

Понадпартійне об'єднання патріотів та однодумців "Рух Опору Капітуляції" на своїй сторінці у Фейсбук зробило заяву, назвавши операцію «Чаус» - дискредитацією спецслужб та ударом по міжнародному іміджу

«Історія з Чаусом — це невеселий комікс з «хлопчиком в трусиках», — йдеться у заяві.

Рух Опору Капітуляції, попри репутацію судді Чауса та претензії до нього з боку НАБУ, називає подію п’ятьома кримінальними злочинами, за які українська влада, на думку об’єднання, повинна понести відповідальність. Серед злочинів виділяють такі:

  • викрадення людини,
  • організація незаконного перетину кордону,
  • перевищення повноважень,
  • невиконання рішення суду, за яким СБУ зобов’язана була передати Чауса НАБУ

«Навіть якщо йдеться про особу, до якої правоохоронні органи мають претензії, викрадення людини — це дуже серйозний злочин, співставний з державною зрадою у межах „вагнергейту“, яка 2020 року відбулася в тому ж самому місці, де весною поточного року спланували викрадення Чауса. І відповідальність мають понести і замовники, і виконавці цього ганебного злочину», — зазначають на активісти.

Згідно з офіційними повідомленнями правоохоронних органів Молдови, на території цієї дружньої до нас країни Чауса викрали українські дипломати, військова розвідка та представники інших спецслужб.

На сторінці Руху Опору Капітуляції говорять: «Ця історія дискредитує українські спецслужби, відроджені в 2014−19 роках. Тоді вони займалися захистом країни та спецопераціями на територіях, контрольованих противником, знищували терористів. Тепер влада примушує їх викрадати людей на території дружніх країн і стежити за опозицією. Ця історія завдала великої шкоди стосункам України з Молдовою та її проєвропейською лідеркою Маєю Санду. Таке непорозуміння однозначно вигідне Росії»

Згідно із законодавством і рішенням суду Чаус має бути переданий НАБУ. Очевидно, що НАБУ у битву за Чауса вступилося не лише на основі рішення суду, але й з відома своїх закордонних партнерів. А СБУ грубо порушує закон. Це, очевидно, вплине і на атмосферу українсько-американського саміту.

«Все що відбувається у справі Чауса — це знищення основ правопорядку в інтересах купки авантюристів та зрадників, які захопили владу в нашій державі. Прикметно, що об'явлення Чауса сталось якраз в день, коли Крісто Грозєв мав презентувати розслідування по Вагнерґейту. Не виключено, що все що ми зараз бачимо дешевий водевіль, який розігрують високопосадовці задля збереження своїх крісел», — зазначають у об’єднанні.

Читайте також: Справа Чауса — це продовження справи «вагнерівців»

Схожі новини