Передплата 2024 «Добрий господар»

Незаконне будівництво на площі Міцкевича у Львові зупинили правоохоронці

У дворі будинку на пл. Міцкевича, 6-7 проводили незаконне будівництво — без жодних дозволів Львівської міської ради

У міську раду надійшов адвокатський запит, щоб зупинити роботи. Завдяки правоохоронним органам, будівельні роботи призупинені. Проте невідомо, чи підприємці-порушники не відновлять роботи знову.

Як повідомила «ВЗ» керуюча справами виконкому Львівської міської ради Наталія Алєксєєва, представники мерії, зокрема, міського управління історичного середовища і міської інспекції ДАБК виїхали на місце. З’ясували, що прибудова, де будують, не історичний будинок, але поруч із пам'ятками архітектури.

Фото ЛМР
Фото ЛМР

«Ні документів, ні дозволів на такі роботи не було, — сказала чиновниця. — Жодні роботи на пл. Міцкевича, 6−7 не ведуть, робітників нема. Міська інспекція ДАБК має повноваження щодо таких протиправних дій, і вона відкрила провадження у тій справі. Скеровано запит і в правоохоронні органи. Ситуація із незаконним будівництвом на пл. Міцкевича, 6−7 під контролем: самовільні роботи будуть припинені».

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич сказав у коментарі для «ВЗ», що найбільша проблема у тому, що у Львові складно довести юридичний статус будинків в історичній частині Львова, тому багато хто проводить роботи на власний розсуд.

«У ЦНАПі немає єдиного вікна, де можна звернутися з питаннями будівництва у центрі міста, щоб отримати дозволи, — каже депутат. — Чи, наприклад, подати скаргу про стан будівлі, яка руйнується. Іноді просто потрібна технічна характеристика, щоб провести ремонт, аби ніхто не наражав себе на небезпеку».

Читайте також: Інноваційні «диверсанти»?

Схожі новини