Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Створення злочинної банди та махінації: у Росії відкрили кримінальну справу на Коломойського

  • 02.08.2021, 15:30
  • 592

Росія підозрює українського олігарха у створенні банди та махінаціях у фірмі "Татнефть"

Про це пише 24 канал.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Мова йде про махінації у фірмі «Татнефть», яка брала участь у створенні української компанії «Укртатнафта». Тоді, за даними слідчих, Коломойський і його оточення збагатилися на 4 мільярди доларів

У 2007 році компанія перейшла до Ігоря Коломойського. Татарстанські слідчі через понад 10 років вирішили взятися за розслідування цього «переходу».

На думку слідства, у грудні 2006 року Коломойський разом з іншими українськими підприємцями — Геннадієм Боголюбовим, Олександром Ярославським і Павлом Овчаренком створили злочинне співтовариство, щоб красти нафту.

Бізнесмени досягли своєї мети вже за рік, — як вважають слідчі, Коломойський і компанія вкрали у «Татнефть» 4 мільярди доларів.

За схемою, «Укртатнафта» отримала велику партію нафти, а потім Коломойський усунув від роботи менеджерів і акціонерів з боку Татарстану. Нафту ж українські підприємці начебто залишили собі.

27 липня Головне управління МВС у Республіці Татарстан порушило кримінальну справу за статтею про організацію злочинного співтовариства. Коломойському може загрожувати до 20 років в'язниці.

Читайте також: Суд дозволив провести заочне розслідування злочинів Януковича

Схожі новини