Передплата 2024 ВЗ

Японці створили кімоно для кожної країни на ОI-2020: як виглядає українське?

  • 01.08.2021, 20:35
  • 1 468

У Японії дизайнери створили кімоно для всіх країн, які беруть участь в Олімпіаді в Токіо. Україна теж отримала свій традиційний одяг

Фото опубліковані на сайті та в Instagram KIMONO PROJECT ImagineOneWorld.

Японські дизайнери виготовили унікальні кімоно із символами 213 країн та регіонів, спортсмени яких беруть участь у цьогорічній літній Олімпіаді, в рамках некомерційного проєкту KIMONO PROJECT ImagineOneWorld.

Мета проєкту — познайомити світ із Японією та зблизити країни, що беруть участь у змаганнях. Автором ідеї виступив дизайнер Йошімаса Такакура. Він також збирав гроші на реалізацію задуму і контролював процес створення кімоно.

Робота тривала з 2014 року.

«Через кімоно ми передаємо послання про те, що світ обов’язково стане єдиним, цілісним», — йдеться на сторінці проєкту.

Кімоно кожної країни відображає її історію, культуру, визначні пам’ятки тощо. На кімоно України зображено соняшники, лелек, пам’ятник князю Володимиру.

«Два доброзичливих лелеки, квіти соняшника, які мають захований візерунок, статуя великого князя Київського та силует пшениці роблять його (кімоно, — ред.) природним для України. Це втілення історії», — каже дизайнер Масанобу Ота.

За словами дизайнера, на нього справило враження й контрастне поєднання жовтого та синього кольорів українського прапора.

Фото: KIMONO PROJECT ImagineOneWorld
Фото: KIMONO PROJECT ImagineOneWorld

До цього кімоно додається й обі — японський пояс, яким підперізують традиційний одяг. Дизайн натхнений українськими писанками. Його створила компанія Nishijin Maizuru.

Схожі новини