Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівські спортсмени вирушили у забіг «Схід і Захід разом»

У п’ятницю,  30 липня, в Україні стартував забіг «Схід і Захід разом», присвячений 30-річчю незалежності України

Спортсмени-марафонці пробіжать дистанцію у 1388 кілометрів, перетнуть межі дев'яти областей України і фінішують у Сєвєродонецьку аж 24 серпня. Про це повідомила «ВЗ» депутатка Львівської обласної ради Тетяна Бей.

Троє спортсменів вирушили зі Львова у марафонський пробіг, який триватиме до Дня Незалежності України. Спортсмени, змінюючи один одного впродовж дистанції у 1388 кілометрів, бігтимуть через території Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей. Під час забігу вони передаватимуть з рук у руки синьо-жовтий прапор та донесуть його до фінішу.

Фото автора
Фото автора

«Марафонський пробіг «Схід і Захід разом» покликаний продемонструвати єдність України та присвячений 30-й річниці Незалежності стартував у Львові. Марафон пройде дев’ятьма областями України, — сказав для «ВЗ» депутат Львівської обласної ради Тарас Подвірний. — Старт відбувся біля пам’ятника Тарасу Шевченку, де голова Львівської обласної ради Ірина Гримак залишила на одному з прапорів символічне послання: «Україна — єдина! Україна — найкраща! Україна — переможе!».

Під час передачі національного прапору львівські політики побажали марафонцям успіху, а ті пообіцяли не підвести на великих дистанціях.

Читайте також: Найвищий і найдорожчий

Схожі новини