Передплата 2024 ВЗ

У турецькому Сіде палають ліси. Пил розноситься аж по літніх майданчиках ресторанів...

У курортному містечку Сіде, що у Туреччині уже кілька днів поспіль горять ліси

Причиною займання є спека (плюс 40−42). Лісові пожежі спалахнули у ще кількох регіонах Туреччини, зокрема у Мармарисі, що на Егейському узбережжі. Відео про це розмістив на своїй сторінці в Інстаграмі шеф-кухар одного із готелів, де у 2019 році відпочивала журналістка «ВЗ».

Про пожежу в Сіде «ВЗ» повідомив львівський художник Петро Сипняк, який разом з сім"єю відпочиває на Анталійському узбережжі.

Фото Петра Сипняка
Фото Петра Сипняка

«Ми приїхали в готель вчора і по дорозі, трансфером нас повідомили про пожежу лісу, — каже пан Петро. — Гід обіцяв, що надзвичайники країни роблять все можливе, щоб погасити вогонь. Щодня над лісами літають гвинтокрили, які скидають тонни води. У готелі нас заспокоїли, що небезпеки для туристів немає — вогонь не добереться до готелю. Запаху немає. Але пил від згоряння дерев розноситься повсюди: в море, в ресторані… Небо страшне, чорне. Картина, наче на палаючому вулкані. Іноді вогонь сильний, розноситься чорний дим».

Фото Петра Сипняка
Фото Петра Сипняка

Петро Сипняк каже, палаючі ліси додають до морського відпочинку нотку екстриму. Проте він наразі не чув публічних нарікань українських туристів на це природне явище.

Фото Петра Сипняка
Фото Петра Сипняка

Масштабні пожежі вирують також в Манавгаті, Османіє, Бодрумі, Анталії, Адані, Хатаї, Кайсері.

Пожежа в Мармарисі. Фото з соцмереж
Пожежа в Мармарисі. Фото з соцмереж

Схожі новини