Передплата 2024 «Добрий господар»

Росіяни лютують через знесення радянського монумента у Львові

  • 27.07.2021, 18:35
  • 1 078

МЗС Росії вважає "актом державного вандалізму" демонтаж Монумента слави

Про це йдеться у заяві, опублікованій на інтернет-сайті МЗС Росії.

«Таке осквернення власного минулого є цинічним актом державного вандалізму. Вкотре стикаємося з планомірними спробами фальсифікувати героїчну історію народів України і всіх інших країн колишнього Радянського союзу.

Складається враження, що сучасні українські нацисти намагаються взяти реванш і помститися померлим червоноармійцям за їхню Перемогу над фашизмом, включно з нищівним розгромом дивізії СС «Галичина» у битві за Броди", — ідеться у коментарі, поширеному від імені заступника директора департаменту інформації та друку Олександра Бікантова.

МЗС Росії підкреслює, що монумент встановили на честь радянських солдатів, які полягли «при звільнення цього міста».

Читайте також: У Львові закінчили демонтаж Монумента слави

«Рішуче засуджуємо варварське знищення монументів воїнської доблесті. Закликаємо керівництво України виконувати свої зобов'язання з їхнього збереження і захисту згідно з власним національним законодавством і міжнародними договорами, включно з Угодою про увічнення пам'яті про мужність і героїзм народів держав-учасниць „Співдружності незалежних держав“ у „Великій вітчизняній війні“ 1941−1945 років (угоду підписали у 2011 році, за президентства Януковича, — ред.). Сподіваємося, що профільні міжнародні структури не залишать без уваги та реакції кричущі факти і небезпечні тенденції відродження неонацизму в центрі європейського континенту», — прокоментували в МЗС Росії.

Схожі новини