Передплата 2024 «Добрий господар»

На Тернопільщині зґвалтували дівчину-підлітка

  • 27.07.2021, 13:00
  • 851

Суд уже обирає міру запобіжного заходу для затриманого підозрюваного

У селі Настасів Тернопільського району підліток зґвалтував 13-річну дівчину. Інцидент стався вночі 23 липня на березі місцевого ставка, де відпочивала компанія з шести неповнолітніх. Втім, про злочин стало відомо лише сьогодні, 27 липня, після повідомлень місцевих мешканців. Дівчину того ж вечора забрали в реанімацію.

У пресслужбі поліції ZAXID.NET підтвердили, що за підозрою у зґвалтуванні затримали місцевого підлітка, сьогодні суд обере йому запобіжний захід.

Першими про інцидент у Настасеві повідомили в популярних тернопільських телеграм-каналах. Там зазначили, що після відпочинку біля озера дівчину зґвалтували аж троє підлітків. Та наразі ані староста села, ані правоохоронці не підтверджують цю інформацію. У поліції Тернопільщини ZAXID.NET офіційно підтвердили, що такий злочин справді був, а підлітку вже офіційно оголосили про підозру за ч. 4 ст. 152 ККУ (зґвалтування особи, яка не досягла 14 років). Хлопцеві загрожує від 10 до 15 років ув'язнення.

Cтароста села Настасів Дарія Блащак розповіла ZAXID.NET, що дівчинка виховується в хорошій, матеріально забезпеченій сім'ї. Потерпіла гарно навчається у школі, бере участь у різних гуртках, а мама, батько та дідусь з бабцею завжди дбали про те, щоб дитина мала все необхідне.

Також староста зазначила, що ані поліція, ані медики не повідомили її, коли приїжджали в село у вечір злочину, а про сам інцидент вона дізналася від опікунської ради. З її слів, дівчинка перебувала в реанімації, а в понеділок її перевели у звичайну палату.

Читайте також: «Наша сім’я майже рік перебуває у суцільному стресі»

Схожі новини