Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За розбещення 11-річного хлопчика з Харківщини — довічне ув’язнення

Кривдник своєї вини у суді не визнав, ймовірно, подаватиме апеляцію

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Городоцький районний суд у Львівській області виніс вирок 48-річному колишньому керівнику дитячого спортивного клубу, що на Харківщині, Миколі Г. За розбещення та зґвалтування 11-річного хлопчика, а також зйомку дитячого порно, він отримав — довічне ув’язнення. Також суд зобов’язав обвинуваченого виплатити потерпілому хлопцю 500 тисяч грн.

«ВЗ» писав про цю справу. Справу розглянула колегія суддів у складі Ольги Ференц, Наталії Яворської та Ангеліни Малахової-Онуфер.

Після повномасштабного вторгнення росії хлопчик із мамою переїхали з Харківщини на Львівщину. Його тодішній викладач постійно шукав зустрічі з дитиною. Зустрічався з хлопцем та вчиняв розпусні дії. За статеві зносини платив хлопцю гроші - 100−200 грн та дарував подарунки.
У суді потерпілий розповів, що ходив у десантно-спортивний навчально-тренувальний центр кілька разів на тиждень, бо цікавився навчанням у військово-морському ліцеї. За словами хлопця, Микола Г. фотографував його оголеним та платив за це гроші. Якщо хлопець відмовлявся виконувати те, що наказував викладач, чоловік його лякав та погрожував, що оприлюднить фото та відео.

Обвинувачений своєї вини не визнав. У суді заявив, що «усі обвинувачення стосовно нього ґрунтуються виключно на припущеннях і показаннях хлопця». А також стверджував, «що потерпілий обмовляє його з корисливою метою». Тож, ймовірно, що подаватиме апеляцію.
Утім у матеріалах справи є протоколи обшуку житла обвинуваченого, зміст файлів на його комп’ютері, переписки з мобільного телефона та інші докази.

До речі, цей злочин міг би бути не розкритий, якби не обшук… Ще у 2019 році обвинувачений потрапив у поле зору працівників СБУ Харківщини. Працівники спецслужби внесли пропагандиста до бази «Миротворець». Він розклеював по місту листівки, у яких писав, що «Харківщина — це не Україна, а росія …». Тож коли слідчі почали переглядати інформацію у його комп’ютері, знайшли там дитячу порнографію…

Діяв Микола Г. хитро, втерся у довіру до родини 11-річного хлопця. Дитина у якийсь момент не хотіла йти до спортивного клубу, але батьки переконали сина туди ходити, адже йому так подобалися ці заняття. Дитина замкнулася у собі і нічого батькам не розповідала… Отже, дуже важливо, щоб батьки були уважніші до своїх дітей.

Схожі новини