Передплата 2024 «Добрий господар»

У США просять Байдена перенести зустріч із Зеленським

  • 22.07.2021, 12:45
  • 759

Представники Конгресу Сполучених Штатів Америки звернулись до глави Білого дому Джо Байдена з пропозицією змінити дату зустріч з президентом України Володимиром Зеленським

Конгресмени підкреслили, що зустріч двох лідерів відбувається саме у період літніх канікул, які триватимуть з 7 серпня по 20 вересня, що ускладнить процес планування зустрічей з конгресменами та сенаторами.

Про це розповіла співголова Групи підтримки України у Конгресі українська конгресвумен Марсі Каптур, повідомляє Голос Америки.

«Мені не подобається такий час взагалі. Ми надіслали листи президенту, закликаючи, щоб цю дату змінили — для того, щоб члени Конгресу були тут, у Вашингтоні, в один час. Я сподіваюсь, що президент це розгляне. Я знаю, що він дуже зайнятий — це перший рік його адміністрації. Але змінити дату не так складно — і дозволити нам мати належний діалог з українським президентом», — наголосила Марсі Каптур.

Окрім того, оголошену дату візиту Володимира Зеленського до України розкритикував і сенатор Тед Круз. За його словами, президент Зеленський не зможе залучити членів Конгресу, «які на двопартійній основі протистоять капітуляції Байдена перед Путіним щодо «Північного потоку-2».

Читайте також: Саміт «асоційованого тріо»: в чому лідерство України?

Схожі новини