Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові помер відомий науковець

  • 21.07.2021, 13:45
  • 1 157

Помер видатний вчений, багаторічний завідувач кафедри органічної хімії Інституту хімії та хімічних технологій, колишній проректор з наукової роботи Станіслав Воронов

Про це інформують у Національному університеті «Львівська політехніка», передає «Еспресо.Захід».

«Станіслав Андрійович залишиться в пам’яті тих, хто мав щастя знати його, не лише як непересічний науковець та мудрий педагог і наставник, а також як справедливий і мудрий керівник, людина високих моральних якостей і відданий патріот Львівської політехніки. Царство небесне і вічна пам’ять!», — йдеться у повідомленні.

Станіслав Воронов — видатний вчений, відомий своїми дослідженнями в Україні та світі. За роки своєї діяльності написав понад 700 праць, отримав більше як 100 патентів України та авторських свідоцтв на винаходи, став співавтором чотирьох монографій. Під його керівництвом розвинулася наукова школа «Розробка теоретичних основ синтезу і хімічної модифікації полімерів і композиційних матеріалів на основі органічних пероксидів».

Професор Воронов був неабияким фахівцем у галузі синтезу та модифікації полімерів і формування полімерних (нано-)композитів. Він також розвинув новий науковий напрям у хімії високомолекулярних сполук «Синтез, властивості та застосування гетерофункціональних поліпероксидів».

Читайте також: Помер викладач університету Франка

Схожі новини