Передплата 2024 «Добра кухня»

Німеччина може ввести санкції проти Росії через «Північний потік-2»

  • 21.07.2021, 08:55
  • 612

Але є одна умова

США та Німеччина розглядають проєкт угоди, згідно з якою Німеччина може запровадити санкції проти Росії, якщо «Північний потік-2» російська сторона буде використовувати його як інструмент гібридної війни проти України.

Про це йдеться у ЗМІ.

Згідно з чорновим варіантом документу, який опинився у розпорядженні журналістів, Сполучені Штати та Німеччина можуть укласти угоду щодо газогону «Північний потік-2», яка передбачає введення санкцій та інші заходи протидії РФ, якщо Росія спробує використовувати газ як зброю проти України.

Зазначено, що тоді Німеччина запровадить заходи сама, одночасно наполягатиме на вжитті заходів на європейському рівні, включаючи санкції для обмеження експорту енергоносіїв з Росії.

Американський високопосадовець, який попросив не називати його імені, зазначає, що під час обговорення умов угоди, сторони шукали формулювання, у якому б Німеччина пообіцяла б ввести обмеження постачання газу з Росії в разі, якщо РФ спробує тиснути на Україну. відповідну угоду мають підписати уже скоро.

Між тим, Представник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив репортерам, що у нього немає остаточних деталей угоди, які б він міг би оголосити публічно, але наголосив, що «німці висунули корисні пропозиції, і ми змогли досягти прогресу в кроках по досягненню цієї спільної мети».

«Ця спільна мета — зробити так, щоб Росія не могла використовувати енергію як зброю», — заявив Прайс.

Читайте також: «Північний потік-2» збираються добудувати у серпні

Схожі новини