Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Путін відмовився обговорювати "Північний потік-2" у нормандському форматі

  • 14.07.2021, 10:30
  • 542

Президент Росії Володимир Путін заявив, що питання газогону “Північний потік-2” не доречно обговорювати під час зустрічі у нормандському форматі, оскільки, на думку президента РФ, газопровід це суто економічне питання, яке не стосується політики

Про це очільник РФ заявив в ефірі одного з російських телеканалів.

Так, Путін наголосив, що питанню «Північного потоку-2», як і іншим економічним питанням, не місце на нормандському форматі перемовин. Такі перемовини, на його думку, є майданчиком для політичних обговорень, а питання газогону лежить виключно в економічній площині.

«Нормандський формат або інші подібні формати — це політичні майданчики для обговорення ситуації в Україні. Це не має нічого спільного з такими комерційними проєктами як «Північний потік», «Північний потік-2″ або транзит газу через Україну», — заявив президент Р Ф Путін.

Окрім цього, російський очільник також заявив, що Російська Федерація не припинятиме транзит газу через територію України, оскільки російська компанія «Газпром» підписала контракт на п’ять років і буде виконувати домовленості.

Читайте також: Не варто паритися: Лукашенко прокоментував санкції ЄС

Схожі новини