Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Переговорів у Мінську більше не буде

  • 10.07.2021, 15:45
  • 750

Україна шукає нове місце для зустрічей «від Відня до Стокгольма»

Нове місце переговорів з вирішення конфлікту на Донбасі повинно мати зручне розташування та не викликати заперечень з боку Росії.

Про це на телеканалі «Україна 24» розповів віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

«Сьогодні події в Білорусі, в Мінську… Всі розуміють, що ніхто туди не поїде, ніяких перемовин там, адже у нас немає довіри… Ми не визнаємо Лукашенка офіційно. Мало того, ми в принципі сьогодні не маємо довіри — Лукашенко перекриває кордони, Кремль, по суті, завершує аншлюс з Білоруссю, і команду закриття кордону з Україною Лукашенко зараз буде виконувати. Тому все одно пошук нового майданчика — навіть чисто географічно… Що це буде — я не знаю», — сказав Резніков.

За його словами, нове місце переговорів може бути «від Відня до Стокгольма, Гельсинки, Женеви».

«Вільнюс — тут треба розуміти, що росіяни мають погодитись на це місце, для них Вільнюс буде викликати певні застереження, як і Варшава. Казахстан — дуже далеко, ми це обговорювали. Це логістично незручно, дуже довгий переліт для всіх, для модераторів ОБСЄ, хоча так, казахський уряд готовий прийняти. Тому треба шукати ближче — 2−2,5 години перельоту», — пояснив віцепрем'єр.

Читайте також: Мінськ не може бути майданчиком для переговорів по Донбасу, — Кравчук

Схожі новини