Передплатити Підтримати

Як оригінально приготувати молоду кукурудзу

Виявляється, її можна не лише варити, а й запікати або смажити


Кукурудза за 20 хвилин

Інгредієнти:

6 качанів цукрової кукурудзи

0,5 лимона

сіль за смаком

масло вершкове за смаком

Приготування:

На дно глибокої каструлі викладіть кукурудзяне листя, потім викладіть очищені качани. Залийте кукурудзу окропом, накрийте кришкою. Поставте каструлю на вогонь. Після закипання треба зменшити вогонь до мінімуму. Варіть 15 хвилин. Вимкніть вогонь, влийте в каструлю сік половини лимона, залиште під кришкою на 5 хвилин. Воду злийте, качани посипте сіллю, змастіть вершковим маслом.

Ароматна запечена кукурудза

Інгредієнти:

4 качани цукрової кукурудзи молочної зрілості

100 г вершкового масла

6 зуб. часник

2 ч. л. солі

коріандр мелений за смаком

чебрець сушений за смаком

перець чорний мелений за смаком

паприка за смаком

0,5 пучка кропу або петрушки

Приготування:

Розм'якшене вершкове масло розітріть зі спеціями і сіллю, додайте рубану зелень і часник. Перемішайте. Кукурудзу звільніть від листя, зріжте кінчики з обох сторін. Густо змастіть масляною сумішшю. Намагайтеся втерти її між зерен.

Кожен качан окремо загорніть спочатку в лист пергаменту, потім у фольгу, щоб кукурудза зберегла соковитість і рівномірно пропеклася. Поставте згортки з качанами в духовку, розігріту до 180−200 градусів, на 40 хвилин.

Вершкова кукурудза-гриль в маринаді з соєвого соусу

Інгредієнти:

4 качани цукрової кукурудзи

2 ст. л. соєвого соусу

3 ст. л сметани

60 г вершкового масла

3 ст. л. лимонного соку

1 ст. л. соусу чилі

1 ч. л. сушених прованських трав

Приготування:

У глибокій мисці змішайте розм'якшене вершкове масло зі сметаною, соєвим соусом, соусом чилі, лимонним соком і прованськими травами. Підготовленої сумішшю ретельно натріть кожен качан. Окремо викладіть на листи фольги і загорніть. Витримайте згортки 15−20 хвилин при кімнатній температурі.

Викладіть згортки з кукурудзою на решітку прогрітого гриля або мангала, готуйте приблизно 20 хвилин. Кожні 5 хвилин перевертайте для рівномірного прожарювання. Через належний час перевірте готовність кукурудзи. Якщо необхідно, потримайте на вогні ще хвилин 5−7. За бажанням готову кукурудзу посипте тертим сиром.

Читайте також: Має бути у кожній тарілці: вчені назвали продукт довголіття