Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Які напої краще пити у спеку: рекомендації медиків

  • 26.06.2021, 20:15
  • 3 307

В Україні почалася справжня спека. Зневоднення організму у таку погоду може призвести до запаморочень, головного болю та інших проблем зі здоров'ям. Також можуть загостритись хронічні захворювання, зокрема серця та нирок

Медики назвали найкорисніші напої, які слід пити в спеку. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі нижче.

Вода

Під час сильної спеки медики передусім рекомендують вживати звичайну воду без газу. Водночас найкраще пити воду, яка містить невелику кількість солей. Пити треба потроху — два-три ковтки кожні 20 хвилин.

Домашній лимонад

Домашній лимонад добре втамовує спрагу у спеку, але не потрібно сильно їм захоплюватися. Експерти радять випивати максимум один літр на день.

Дієтологи порадили рецепт лимонаду:

  • візьміть літр води;
  • додайте в неї сік лимона або декількох лаймів;
  • поріжте свіжий корінь імбиру і киньте кілька гілочок м'яти.

Можна додати кубики льоду.

Чай

Можна пити як чорний чай, так і зелений. Температура не має особливого значення, хоча гарячий чай, як не дивно, охолоджує організм краще, ніж холодний.

За словами медиків, гарячий зелений чай навіть захищає шкіру від ультрафіолетових променів.

Квас

Квас містить вуглекислоту та амінокислоти, завдяки чому він швидко втамовує спрагу. Але варто розуміти, що мова йде про справжній квас, а не газований, який продається у пляшках.

Покупний квас містить багато консервантів, барвників і цукру, що може нашкодити вашому здоров'ю.

Сік

Корисними соками вважаються натуральні, особливо свіжовичавлені. Заразом експерти радять розбавляти їх наполовину водою. За словами фітотерапевтів, у спеку краще пити сік селери (одна склянка на день).

Знову ж звичайні соки з магазинів медики пити не рекомендують.

Кефір, ряжанка, йогурт

Кисломолочні продукти містять органічні кислоти, які добре втамовують спрагу. Молоко теж можна пити в спеку, але краще його розбавити водою. Крім того, медики радять пити знежирене молоко або цільне.

Схожі новини