Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Тернополі перейменували вулицю, названу на честь депутатки "Єдиної Росії"

  • 23.06.2021, 10:45
  • 2 478

Вулицю Валентини Терешкової в селі Травневе Збаразького району лише днями перейменували

Депутати Збаразької міської ради перейменували єдину в Тернопільській області вулицю, яку було названо на честь депутатки «Єдиної Росії» Валентини Терешкової.

Вона розташована в селі Травневе, що входить в громаду Збаража.

За перейменування вулиці Терешкової на вулицю Соборну проголосували одноголосно.

Також у Збаразькій ОТГ у межах декомунізації перейменували ще три вулиці.

«Це закономірне рішення в рамках декомунізації. Ми давно вивчали це питання. І вирішили, що варто це зробити, аби потім не виникало питань. Адже в нас на Сході гинуть українці, зі Збаразької громади два наймолодших Героїв Небесної Сотні. А Валентина Терешкова — це депутатка „Єдиної Росії“, голосувала за анексію Криму і у всьому підтримує Путіна», — розповів ZAXID.NET міський голова Збаража Роман Полікровський.

Скільки років ця вулиця була названа на честь Терешкової, мер Збаража не зміг пригадати. Але сказав, що, вочевидь, в селі Травневе вирішили назвати так місцину через це те, що Терешкова стала першою жінкою-космонавтом.

«У нас зараз інше сьогодення. З села Травневого — наймолодший Герой Небесної Сотні Назар Войтович. І ми не можемо допустити, щоб в нашій громаді була вулиця імені жінки, яка підтримувала військове захоплення агресором нашої території», — додав міський голова Збаража.

У межах декомунізації у Збаразькій громаді змінили назви ще трьох вулиць: вулиці Ярослава Галана у селі Максимівка на вулицю Збаразьку, вулиці Корнійчука у Збаражі на Василя Кука, а також вулицю Гвардійців-Кантемирівців у Збаражі на вулицю Євгенії Бохенської (українська письменниця, публіцистка, педагогиня, яка народилась у Збаразькому районі).

Читайте також: В Анкарі назвуть вулицю на честь українського науковця

Схожі новини