Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Аваков попередив про загрозу терактів через "Північний потік-2"

  • 06.06.2021, 08:55
  • 748

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що очікує провокацій і спроб терактів на українській ділянці газогону з Росії через запуск "Північного потоку-2"

Про це інформує МВС.

«Ми говоримо про реальні загрози. Путін вчора заявив про те, що перша нитка «Північного потоку-2» добудована. Газ все ще транспортується нашим газогоном і повинен транспортуватися деякий час далі, а потім, напевно, Путін захоче пустити газ в обхід України. Тому ми очікуємо… що будуть провокації, спроби терактів на нашій ділянці газогону, і тоді скажуть: «Дивіться, бачите, ось — тому пускаємо через «Північний потік-2».

І такої інформації розвідорганів у нас достатньо, тому ми, опираючись на це, переглядаємо різні сценарії і підсилюємо реагування, зокрема на об'єктах критичної, газової інфраструктури, греблях, дамбах і так далі".

Читайте також: «Північний потік-2» дозволить Росії напасти на Україну, — експерт

Про це він заявив після навчань у Харківській області, в яких взяли участь підрозділи Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС і Держприкордонслужби.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що «Північний потік — 2» може запрацювати за 2−3 роки і тоді Україні не бачити контракту на транзит газу. Він додав, що Росія буде використовувати питання газогону як важіль впливу щодо Донбасу.

Схожі новини