Передплата 2024 «Добрий господар»

"Шоколадні жаби" із "Гаррі Поттера" існують (фото)

  • 30.05.2021, 14:15
  • 1 218

Науковці з Австралії знайшли на болотах у тропічних лісах Нової Гвінеї новий вид жаб — назвали їх «шоколадними»

Фото ЗМІ
Фото ЗМІ

Дослідження опублікували в Австралійському журналі зоології, передає The Guardian.

Фахівець із жаб з Австралії Стів Річардс вперше виявив жабу кольору какао у 2016 році. За його словами, тварину було надзвичайно важко знайти — для цього він досліджував болотисту місцевість, куди важко дістатись через відсутність доріг там, де живуть багато крокодилів.

Під час своєї експедиції Річардс також мав тікати від гігантських шершнів, бо він пошкодив їхнє гніздо. Вчений все-таки зумів взяти декілька екземплярів для дослідження. Інший австралійський науковець Пол Олівер зробив генетичний аналіз тварини.

Новий вид жаб офіційно назвали Litoria mira, також за цією твариною закріпилася назва «шоколадна жаба» через забарвлення шкіри.

Також ця назва нагадує про чарівні солодощі з серії книжок та фільмів про Гаррі Поттера.

Найближчим родичем Litoria mira є австралійська зелена деревна жаба. Вчені кажуть, що, ймовірно, зелена деревна та «шоколадна» деревна жаба колись були одним видом. Генетичний аналіз показав, що Litoria mira еволюціонувала настільки, що наразі ці два види відрізняються та не зможуть розмножуватися.

Науковці вважають, що «шоколадні жаби» дуже поширені на території Нової Гвінеї, однак малоймовірно, що вони також проживають в Австралії. За словами Річардса та Олівера, в Австралії цим тваринам не вистачає заболоченої місцевості.

Читайте також: Для жаб прокладуть тунель під автострадою

Схожі новини