Передплата 2024 «Добрий господар»

Менструальний біль можна подолати за допомогою... олівця

  • 25.05.2021, 20:35
  • 1 120

Тоді як одні жінки відчувають лише легкий дискомфорт у дні циклу, в інших біль буває настільки сильним, що вони просто випадають зі звичного ритму життя на кілька днів. Однак цю проблему можна розв'язати за допомогою методу, ефективність якого підтверджують навіть гінекологи

Останнім часом у соціальній мережі TikTok стало популярним відео, в якому дівчина розповідає, що їй вдалося знайти легкий спосіб повністю усунути менструальні спазми. І все, що для цього потрібно, — звичайний олівець з гумкою на кінчику.

Коли справа доходить до менструального болю у кожної жінки знайдуться свої методи для її подолання. Одні прикладають до живота грілку, інші високо задирають ноги, треті обіймають подушку, а четверті з'їдають відерце морозива або плитку шоколаду.

До цих способів, зрозуміло, додаються знеболювальні таблетки. Щоправда, в особливо важкі дні циклу ліки доводиться пити занадто часто, що може негативно позначитися на організмі.

Також бувають випадки, коли біль настільки сильний, що звичайних препаратів може бути вже недостатньо. В один із таких непростих днів пропонуємо спробувати на собі трюк з олівцем.

Користувачка TikTok з ніком lessiamac пропонує взяти простий олівець з гумкою і помасажувати ним трикутну ямку на вусі. Вона стверджує, що якщо повторювати ці маніпуляції протягом хвилини на кожному вусі, менструальні спазми істотно зменшаться або навіть взагалі припиняться.

Відео з незвичайним методом набрало вже більше ніж 18 мільйонів переглядів, 1,8 мільйона лайків та отримало безліч коментарів від жінок, які спробували цей метод і були вражені результатами.

«Вау, це моментально спрацювало! Щиро дякую», — написала одна з інтернет-користувачок, а інша додала: «Це дійсно працює! Цього разу мені не довелося пити Ібупрофен, хоча, зазвичай, я п'ю 10−15 таблеток за період менструацій».

Третя жінка із захопленням підкреслила: «Я викину всі свої ліки, адже цей метод повністю змінив моє життя».

Але що ж з цього приводу скажуть лікарі?

Лікар-гінеколог Таня Адів підтверджує: «Я не здивована, що це працює». Вона пояснила в інтерв'ю британському таблоїду The Sun, що описаний дівчиною у соцмережах метод схожий з акупунктурою. Виявляється, що на наших вухах є точки безпосередньо пов'язані зі статевою системою. Тому, масажуючи їх, можна полегшити або зняти спазми в матці.

Лікарі пояснюють, що різні нервові закінчення у наших вухах пов'язані з різними частинами тіла — від матки і статевого члена до зубів і хребта. Всього на тілі людини наразі знайшли близько 700 біологічно активних точок, але стимулюють лише 150 із них. Зовні вони нічим не вирізняються, а відшукати їх вдається за вузликами та западинками.

«Я виступаю за подібні методи лікування на додаток до звичайної медицини, тому що, на жаль, не все можна вилікувати за рецептом», — сказала доктор Адів, підкресливши, що особисто ніколи не бачила, щоб хтось масажував вухо олівцем, аби полегшити менструальний біль.

Вона вважає, що цей метод може допомогти, але тільки деяким жінкам, а не всім без винятку.

Схожі новини