Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ніколи не розварюються: рецепт ідеального тіста для вареників

  • 20.05.2021, 20:15
  • 105.1K

У кожної ідеальної господині є свій секрет приготування традиційної страви — вареників. В однієї — тісто для вареників легке, як пух, в іншої — особлива начинка. І для цього не потрібні різні складні рецепти тіста. Бо є один універсальний

Великий плюс заварного тіста в тому, що воно завжди виходить м’яким і ніжним, його складно зіпсувати. Вареники з такого тіста ніколи не розварюються і тримають форму, розповідає Гола правда.

Пропонуємо універсальний рецепт заварного тіста, який неодмінно повинен потрапити у вашу скарбничку. Тісто не тільки надзвичайно приємне в роботі, а ще й смачне. І пельмені, і вареники, і чебуреки виходять з ним надзвичайними. Також із такого тіста можна приготувати чудові хінкалі, манти і листкові пиріжки.

Інгредієнти:

  • 3 ст. борошна;
  • 1,5 ст. окропу;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. соняшникової олії;
  • 0,5 ч. л. солі.

Приготування

  1. Просіяне борошно змішайте з сіллю. Зробіть в гірці поглиблення і додайте туди соняшникову олію.
  2. У кип’ячену воду додайте борошно, перемішайте масу до однорідної консистенції і дайте тісту трохи охолонути, приблизно 5 хвилин.
  3. В окремому посуді злегка збийте яйце, щоб білок із жовтком змішалися, вилийте суміш в тісто і почніть його перемішувати. Спочатку воно ніби розпадеться на окремі сегменти, але через хвилину замісу у вас вийде однорідне заварне тісто.
  4. Залиште тісто в мисці відпочивати хвилин на 30, не забудьте накрити його рушником. За цей час можете підготувати начинку для свого майбутнього кулінарного шедевру.

Ось і все! Заварне тісто виходить ніжним, м’яким та еластичним. Працювати з ним — суцільне задоволення. Готові вироби прекрасно тримають форму, коли варяться, смажаться чи заморожуються.