Передплата 2024 ВЗ

ХАМАС та Ізраїль знову обмінялися ракетними обстрілами

  • 16.05.2021, 10:15
  • 535

Як повідомляє армія Ізраїлю, у ніч на неділю палестинський рух ХАМАС продовжив обстріли, війська Ізраїлю відповідали ударами

Про це повідомляють The Times of Israel, армія Ізраїлю у Twitter.

«ХАМАС випустив шквал ракет з Гази по центральних і південних районах Ізраїлю. Чоловіки, жінки, діти і люди похилого віку наразі перебувають у сховищах», — йдеться у пресслужбі армії Ізраїлю

У ніч на неділю п`ять ракет перехопила система протиракетної оборони «Залізний купол» над південним містом Беер-Шева, а ще сім впали на відкритій місцевості. Ізраїльська армія інформує: раніше ХАМАС оголосив, що опівночі запустить ракети по Тель-Авіву.

У відповідь на запуски ракет Ізраїль продовжив завдавати удари по об'єктах в Секторі Гази. За повідомленням палестинських ЗМІ, «в останні години було 100 ударів». Палестинські медики повідомили, що унаслідок ударів загинуло двоє людей, 25 отримали поранення.

Читайте також: Байден зателефонував Нетаньягу після авіаудару по офісам ЗМІ

Нагадаємо, конфлікт між Ізраїлем і Палестиною на Близькому Сході знову перейшов в гарячу фазу.

Перед ескалацією в Східному Єрусалимі близько тижня тривали масштабні протести палестинців, які виступали проти рішення ізраїльського суду про примусове виселення десятків людей із єрусалимського району Шейх-Джарра.

Під час протестів сталися сутички протестувальників з поліцією, в результаті яких були поранені і затримані. За даними поліції Ізраїлю, 8 травня біля мечеті Аль-Акса травми дістали не менше ніж 15 силовиків і 163 палестинці. Правоохоронці повідомили, що застосували силу після того, як в них почали кидати каміння і пляшки.

Схожі новини