Передплата 2024 «Добра кухня»

Байден зателефонував Нетаньягу після авіаудару по офісам ЗМІ

  • 16.05.2021, 08:35
  • 576

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу обговорив з Президентом США Джо Байденом ситуацію, що склалася в Секторі Гази після удару ізраїльських ВПС по будівлі, у якій працювали журналісти Associated Press і Al Jazeera

Нетаньягу підкреслив, що військові роблять все, щоб не завдати шкоди цивільним, повідомляє Times of Israel з посиланням на заяву офісу прем'єр-міністра Ізраїлю.

«Під час сьогоднішнього дзвінка Нетаньягу поінформував Байдена про операції Ізраїлю в Секторі Гази і про те, які кроки в майбутньому він планує там зробити», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Нетаньягу подякував Байдену за «непохитну підтримку» США права Ізраїлю на самозахист. Прем'єр також підкреслив у розмові, що ізраїльські військові роблять все, щоб «не завдати шкоди ні в чому не винним громадянам». За його словами, про удари населення попереджають заздалегідь і дають час на те, щоб покинути небезпечні зони.

Читайте також: Війна за Єрусалим: що зараз відбувається на Близькому Сході

Нагадаємо, 15 травня ВПС Ізраїлю завдали удару ракетний по висотній будівлі «Аль-Джаля», де розташовувалися офіси місцевих і міжнародних ЗМІ в Секторі Гази. Журналісти та інші люди, що перебували у вежі, покинули її до атаки.

В Ізраїлі заявляли, що висотні споруди використовуються в якості офісів, штабів або складів озброєнь палестинського угруповання ХАМАС.

Також минулої ночі повідомлялося, що Ізраїль почав атакувати Сектор Гази авіацією та наземними силами. Водночас збройні сили Ізраїлю стверджують, що нині в Секторі Гази немає підрозділів, які здійснюють наземну військову операцію.

Варто зазначити, що північ Ізраїлю обстріляли ракетами з Лівану. Також Ізраїль повідомив про ракетний обстріл з території Сирії.

Схожі новини