Передплата 2024 «Добрий господар»

Норвегія рекомендує відправити вакцини AstraZeneca та Johnson & Johnson «в резерв»

  • 10.05.2021, 17:45
  • 759

Урядовий комітет експертів у Норвегії радить відвезти вакцини від Covid-19 AstraZeneca британсько-шведського виробництва та Johnson & Johnson американського виробництва на склади

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомляє NRK.

За словами директорки Національного інституту охорони здоров’я Норвегії (FHI) Камілли Столтенберг, наразі невідомо, наскільки великим є ризик від застосування цих препаратів, і тому неясно, яка користь від них. Тож експерти FHI рекомендували перевести вакцини «в резерв».

Пояснюючи свої рекомендації, комісія заявила, що вісім випадків тромбозу у Норвегії були пов’язані з вакциною AstraZeneca, а четверо реципієнтів померли.

Зазначається, що вакцина перебуватиме на складах і використовуватиметься у випадках збою постачань до країни інших COVID-препаратів або погіршення ситуації з коронавірусом.

Наразі Норвегія використовує лише вакцини виробництва Moderna та Pfizer / BioNTech. Водночас в уряді запевнили, що люди, які самостійно оберуть вакцину AstraZeneca чи Johnson & Johnson зможуть отримати щеплення обраним препаратом.

Читайте також: Питання про коронавірус: що ризикованіше — відпочинок в Єгипті чи свята у великому місті?

Схожі новини